De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m hoog. Je kunt over een lengte van 25 km rondom bovenlangs deze kloof rijden waarbij de uitzichten zeer imposant zijn.Het makkelijkste is om eerst te rijden naar Aiguines voor een lekkere kop koffie op een terrasje.De gehele kloof kan zowel aan de noordzijde als aan de zuidzijde met de auto rond worden gereden.De vele foto’s hieronder geven een goed beeld van de prachtige uitzichten tijdens de rit.Gorges du Verdon. is de grootste kloof in Europa. Uitgesleten door de rivier de Verdon. Ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd.Dit totaal andere landschap is een mooie dagtocht vanaf onze chalets. Het contrast met tussen de sfeer aan Middellandse Zee en de bergen vinden wij fantastisch. Kies maar strand of bergen alles kan.
Overal langs de steile wanden van de kloof wordt het sportklimmen beoefend. De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m hoog. Je kunt over een lengte van 25 km bovenlangs deze kloof rijden waarbij de uitzichten zeer imposant zijn.
Aan de zuidkant van de kloof ligt halverwege Hotel du Verdon met een buitenterras hangend boven de kloof.Hier en daar gaat de weg zelfs door de rotsen zoals op de foto is te zien. Erg spectaculair om deze tocht met de auto te rijden omdat de weg direct aan de kloof is aangelegd met prachtige uitzichten.

Dit is een prachtige tocht die in combinatie met een boottochtje zeer goed in 1 dag is te doen. De kloof eindigt of begint bij het prachtige meer Lac de Saint-Croix.

Je kan hier zowel een roeiboot als een trapfiets huren.In de kloof kun je op meerdere plekken aanleggen en er wordt volop gezwommen.
Veel plezier voor de kinderen!!!
Op het meer kun je verschillende bootjes huren waarmee je in de kloof kunt varen. De kloof eindigt bij het prachtige meer Lac de Saint-Croix met leuke strandjes waar je prima kan zonnen. In de kloof zit ook nog een mooie waterval.
Een prachtige dag landinwaarts.

Bekijk ook de andere bezienswaardigheden:

Camping en omgeving

De stranden         L’Escalet          Saint Tropez

Bormes les mimosas en Collobières        Le Lavandou

Monaco        Cannes         Grimaud         Port Grimaud

Ramatuelle         Gorges du Verdon en Lac de Saint Croix

Gassin          Sainte Maxime           Col du Canadel

Markten in de buurt           Reviews op zoover.nl

Het klimaat aan de Middellandse Zee

Landkaart omgeving camping