Met meer dan 300 dagen zon per jaar blijven de prachtige stranden natuurlijk favoriet.Op nog geen 8 km. afstand van de camping vindt u langs de hele kust diverse grote en kleine stranden.Geweldige mogelijkheden voor lange strandwandelingen met prachtige vergezichten over de altijd blauwe Middellandse Zee.De stranden (dit is Gigaro) zijn allemaal op korte afstand van de camping en filevrij goed te bereiken.Zowel richting St. Maxime / St. Raphael, als ook richting Ramatuelle of Croix Valmer en Cavalaire sur mer zijn prachtige stranden waar je overal de auto zeer goed kan parkeren.In een zeer uitgebreide brochure, die wij aan alle gasten versturen, geven wij hierover allerlei handige tips.Het bekendste en het grootste strand is het Pampelonne strand tussen St. Tropez en Ramatuelle. Een mooi strand met uitzicht op de prachtige blauwe open zee en……
Bijna altijd liggen hier overdag de grote schepen uit de haven van St.Tropez voor de kust. Aan dit langgerekte strand vindt je allerlei zeer bekende beach-clubs zoals Nikki Beach en Club 55.De toegangsroute naar deze beroemde beachclub.Het is dat de wereldsterren hier graag per helikopter naar toe komen, anders zou je het niet opvallen. zeer goede en gezellige horecagelegenheden waar je prima tussen de middag kan lunchen. Helemaal aan het einde van het 3 km lange Pampelonne strand zit dit leuke restaurant bij Bonne Terrasse.Villa Felderhof bevindt zich op ongeveer 400 meter afstand van dit restaurant gelegen op de prachtige heuvels. De stranden richting Croix Valmer zijn prachtig en filevrij bereikbaar ook in het hoogseizoen. Onze favoriet is La plages du débarquement bij La Croix Valmer. Voor een lekkere en betaalbare lunch raden wij dit restaurant aan de linkerkant aan. Eg goed, zit ook bijna altijd vol.

Ook bij de kinderen is dit strand meestal favoriet.
Prachtige strandjes en een zeer mooien beroemde wandelroute langs een prachtige kustlijn vindt u bij L’Escalet vlak achter Ramatuelle. Deze wandel route is erg bekend en wordt ook wel de kunstroute genoemd. Beslist zeer de moeite waard om hier een keertje naar toe te gaan.
Ook een prachtige baai is Gigaro plage vlakbij Croix Valmer
Gigaro Plage heeft een mooi zandstrand maar kent ook de nodige rotsen.Aan dit strand liggen zeer goede (vis) restaurants met het terras prachtig liggend aan de zeekant.
Boven op de kade is een prima broodjes zaak Popeye voor een heerlijke lunch.De restaurants Couleurs Jardin en Le Refuge met prachtige buitentuin in Gigaro, zijn echte aanraders. Ook een prachtig strand in Cavalaire-sur-mer. Hier is ook een boulevard met verschillende winkeltjes en horeca gelegenheden.
Ook aan de strandweg richting Frejus zijn vele baaien met…….

Bekijk ook de andere bezienswaardigheden:

Camping en omgeving

De stranden         L’Escalet          Saint Tropez

Bormes les mimosas en Collobières        Le Lavandou

Monaco        Cannes         Grimaud         Port Grimaud

Ramatuelle         Gorges du Verdon en Lac de Saint Croix

Gassin          Sainte Maxime           Col du Canadel

Markten in de buurt           Reviews op zoover.nl

Het klimaat aan de Middellandse Zee

Landkaart omgeving camping