Hallo Cor en Jeannette

Van 17 augustus tot 31 augustus hebben wij met ons gezin (2 volwassenen en 3 kinderen (12,10 en 5 jaar) gelogeerd in jullie chalet nr.21. Heerlijk om zo’n groot ‘buiten’ te hebben met voldoende schaduw, danwel middelen om schaduw te creëren. We hebben echt lekker buiten geleefd. Onze oudste twee kinderen sliepen in een tentje op het terrein bij het chalet, een idee van Cor, dat bijzonder goed uitpakte maar alleen wordt toegestaan in goed overleg. De keuze uit zoveel extra materialen (electrische braadpan, oven, magnetron) maakt een verblijf in zo’n chalet echt wel heel makkelijk.

De camping is een fijne, rustige oase in dit o zo drukke stuk van Zuid-Frankrijk! Een fijn zwembad, een speeltuin, wat wil een mens nog meer (we gaan nooit zo voor de massale campings met animatieteams en shows tot diep in de nacht …).

In de map in het chalet vonden we veel tips, wat niet werd genoemd, maar waar we wel erg van genoten hebben was een trip met de trein van St. Raphael naar Ventimiglia in Italie (circa 2 uur). Met de trein rijdt je echt vlak langs de kustlijn. Je ziet prachtige vergezichten en vermijd files (heel belangrijk in hoogseizoen). Na een lunch en een ijsje zijn we in etappes weer teruggegaan naar St Raphael waar onze auto stond. Onderweg zijn we uitgestapt in Monaco en Cannes. Het was een lange dag maar wel een ontzettend leuke! Vanuit St Raphael is er geen rechtstreekse trein. Ons werd geadviseerd over te stappen in Nice. Vanaf hier was de trein wel erg vol (in Monaco stapt bijna iedereen uit). We hebben echter gezien dat je al eerder op de trein naar Ventimiglia kan stappen en zouden dan ook adviseren dit te doen. Uitstappen kan ook in Menton, Juan les Pin, etc. Wij hebben hiervan genoten (mede doordat er een treinliefhebber in ons gezin is).

Verder hebben onze kinderen zich een middag goed vermaakt in het klimpark (tussen de bomen) in Sainte Maxime. Uiteraard ook veel naar het strand geweest. Uiteindelijk vonden wij het strand bij Cavaillaire sur Mer, het fijnste. We parkeerden gratis op het parkeerterrein rechts van de weg, waar je net het stadsbordje ziet en via een kleine opgang kwam je op het strand.

Wat ook een echte aanrader was, was de wandeling over het oude kunstpad. Wij zijn in de middag naar Cap Lardier gewandeld Prachtige vergezichten. Echt een aanrader en tussendoor even een duik nemen in de baaien die onderweg tegenkomt (dat was voor de verkoeling wel nodig).

Wij hebben de afgelopen jaren tijdens vakanties de Zuid-Franse kust afgestruind en hebben heel wat stacaravans gezien. Nergens verbleven wij zo prettig als hier. En als je me nou vraagt waarom dat was, dan denk ik dat ik in mijn antwoord zou verwerken: de ruimte rondom de caravan, het betegelde terras de mogelijkheden om buiten te koken. Op het bed in de ouderslaapkamer ligt een dekmatras. Super voor mensen met een gevoelige rug zoals ik. Dit keer kwam ik niet gebroken thuis;

het was schoon, het was rustig, de stacaravan was van alle gemakken voorzien (zelfs een fohn).

Echt een hele fijne vakantieplek! #Aanrader. Als we deze kant van Frankrijk weer eens bezoeken, boeken we zeker weer bij Cor en Jeannette! Korte communicatielijnen. Ze hebben ons goed geholpen toen bleek dat we een van mobiele telefoon waren vergeten mee terug te nemen… tsja … zoals je hoopt dat dingen gaan 🙂 #bovenverwachting

John, Marieke en de kinderen.